Karácsonyi fények, csodaszép hangulat, de mire figyeljünk?

Bronz karácsonyi  LED izzósor 

Minden évben hallunk sajnos lakástüzekről, melyek a rossz minőségű, vagy helytelenül használt adventi-karácsonyi fények miatt keletkeztek.

Összegyűjtöttünk néhány nagyon fontos feladatot, melyekre figyelve, előre gondolkodva – reményeink szerint – nyugodt, békés lesz az év lelkileg is legfelemelőbb időszaka.

Gyertyagyújtás

A hagyományos gyertya, csillagszóró meggyújtása lakásban komoly veszélyeket hordoz! Kicsi gyermek és idős ember közelében kijelenthető: nem ajánlott kategória. – „Csak egy pillanatra léptem ki, csak elfordultam egy másodpercre…” – mondják a károsultak. Ne hagyjuk őrizetlenül ezeket a veszélyforrásokat! Nem kell azonban feltétlenül lemondani a meghitt hangulatról! 

Helyette olyan terméket tegyünk a lakásba, mely semmiképpen nem okozhat felborulva, eldőlve, hozzáérve sérülést vagy tüzet. A legjobb szándék mellett is sajnos előfordul. 

Hagyományos izzósorok

Használata bel-és kültéren csak megfelelő figyelem mellett!

 Vásárláskor ügyeljünk az izzósor megfelelő szigetelésére!

Nagyon sok olyan termék található főleg piacokon, melyek nem kompatibilisek a magyarországi konnektorokkal. Ma már minden konnektor földelt, jó, ha erre is odafigyelünk, megnézzük alaposan a dugvillát, illik-e a Magyarországon használatos csatlakozóaljzatokhoz. Az internetes vásárlásnál is fontos szempont kell, hogy legyen, hogy a termék a magyar szabvány szerinti 220 V +/- 10 % elektromos hálózatról legyen működtethető.  Jellemző tévedés, hogy az angol szabvány szerinti terméket rendel a nem elég figyelmes vásárló, aztán a beüzemelésnél jön rá, hogy azt a terméket nem tudja használni. Nem elég ugyanis a dugvillát lecserélni, ugyanis a komplett rendszert a 110 V-os hálózatra alakították ki.

A hagyományos izzók jellemző tulajdonsága, hogy energiafelvételük 95 %-át a hőtermelésre használják el. Azaz: nagyon nagy hőt termelnek. Ezt figyelembe kell/ene/ venni, amikor papír-, vagy műanyag termékek mellé helyezzük el akár a dekorációt, akár az izzókat. A fenyő is szárad, különösen meleg, fűtött lakásban! 

Nagyon fontos: a kültérre kihelyezett izzósorok, dekorációk dobozán minimum IP 44 jel legyen feltüntetve! Csak zárt, burkolt, víz- és páramentes eszközöket tegyünk a lakótéren kívülre! Az elektromos csatlakozásoknak szintén teljesen biztonságosnak kell lennie.  Saját, családunk és a gyúlékony anyagok védelme érdekében.

Karácsonyi  LED izzósor 

A kereskedelem lassan szinte teljesen átáll a LED világításokra és dekorációkra. Hőtermelésük minimális, hosszú élettartamuk mellett fogyasztásuk szinte elhanyagolható. Számos előnyükön túl azonban új szemléletet igényel használatuk. Hozzá kell szoknunk, hogy nem kell, de nem is tudjuk az izzókat cserélni a led-sorokban. Amikor egy LED kiég, a LED-sor még működik, ellentétben a  korábban megszokott soros kötésű sorokkal, ahol szinte mindig a készülődés, az ünnep kellős közepén keresgéltük, hogy pontosan melyik izzós is égett ki, miért nem világít az izzósor.

A LED-sorban és egyéb ledes dekorációkban : ablakdísz, asztali dekor, ajtó- ablak köré elhelyezett hangulati világításokban is készülnek bel- és kültérre alkalmas változatok. A kültéri ledsorok gond nélkül működtethetőek beltéren, fordítva viszont egyáltalán nem igaz! 

A beltéri dekoráció nem zárt, a lakás száraz és fűtött helyiségeibe készült. Az alábbi feliratú LED-sorok helyezhetők fel biztonságosan kültérre:

IP 44, OUTDOOR, Water protect. Ezeket a piktogramokat keressük vásárlás előtt a termékeken. 

Látogassatok el hozzánk, segítünk jól választani!

Fontos még tudni:

Az izzósorok, karácsonyi fények veszélyes hulladéknak minősülnek! Figyeljünk rá oda, ne dobjuk a kommunális hulladék közé! Kis fáradtsággal találunk egy olyan szelektív gyűjtőhelyet, hulladékudvart, ahol a biztonságos feldolgozásuk, újrahasznosításuk megoldott. Tartozunk ezzel a következő nemzedéknek!

Ízelítő termék kínálatunkból:

Hópehely üvegdísz ledes (nagy méret)
Szív üvegdísz (nagy méret)
Hóember kerámia

Kínált termékeink üzletünkben működés közben is megtekinthetőek!

Kívánjuk legyen ragyogóan szép az ünnepetek! 

 

Meghitt Boldog Karácsonyt Kívánunk Nektek!

Fészekcsillár csapata

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.