LED reflektorok és munkalámpák

ÚJDONSÁG! 

LED munkalámpa

Széthúzható, állítható, könnyített vázszerkezet, gumírozott műanyag fogantyú, forgatható fejű LED-reflektor, 1 közép- chippel, 10 W 700 lm, a led-modul cserélhető! Mágnesekkel rendelkezik, így fémekre külön felakasztás nélkül is felfogatható. Por-páramentes, kül-és beltéren egyaránt alkalmazható. 

3 erősségű fény: 30 %, 50 % és 100 %.

4000 Kelvin Közép fehér színével természetesen adja vissza a színeket. Munkalámpának, műhelybe, festőknek, horgászoknak, kertbe, partihoz, folyópartra bulihoz… 25.000 h teljes üzemidő. A leírás szerint, 100 %-os fényerő-kihasználás esetén 3 órát működik, 50 %-on így 6 órát, 30 %-on pedig 9 órát ír. A töltési időt 1000 mA esetén 6 órában adják meg. A töltöttségi szintet a lámpa hátulján külön visszajelző mutatja, mely teljes töltöttség esetén folyamatosan világít. USB töltő a csomagban!

A LED világítás kényes pontja a megfelelő fényszín és fényerő.

Különösen igaz ez a LED-es reflektorokra, melyeknél elvárás a nagy fényerő . Sokáig probléma volt, hogy a LED reflektoroknak ugyan ténylegesen és jelentősen jobb a fogyasztásuk, mint a halogén izzós társaiké, de a fényerejük elmaradt a halogénhez képest. Ez mára a múlté. A ledes reflektorok fénye akár a 30.000 lm-t is elérheti! (Ezt a számot akkor tudjuk jól értelmezni, ha tudjuk, hogy a hagyományos 60 W-os izzó fénye 700-850 lm körül van.) Elérhetőek több színben is, a fekete vagy szürke a legelterjedtebb. A lámpatestek mérete a fényerejükkel egyenes arányban növekszik, a súlyuk szintén. Található egy középső chipes foncsoros és több elszórt chipes ledlámpa, az első fókuszáltabban világít, ha elromlik, akkor az egy chip miatt cserélni kell a lámpát, míg a második, a több chipes lámpa esetében szórtabb a fény és egy chip meghibásodása esetén a többi chip még működik, a lámpa világít.

10 W-os mozgásérzékelős LED fényszóró leírása:

A lámpatest festett alumínium hozzáépített fényszűrő mozgásérzékelő, mely külön is cserélhető.
IP 65-ös, ez újdonság, eddig az érzékelők IP 20-at tudtak, ami nem igazán kültéri; keskeny kialakítás magas fényhasznosítás 10 W-os reflektor fény-leadása 80 W “F” osztályos régi fénynek felel meg a lámpatest IP 44 védettségű, 1 év garancia.

A reflektorokkal szemben támasztott igények miatt számos led-reflektort szereltek mozgásérzékelővel. A mozgásérzékelő az a része a lámpának, amely kapcsoló nélkül működve, a beállítási paraméterei alapján felkapcsol, ha a hatókörbe ér hőt kibocsájtó élőlény. A beállításnál erre szoktunk is figyelmeztetni, mert ha nagyon alacsony a beállítás, akkor kisállatra is beindulhat.

A mozgásérzékelők előnye tehát, hogy villamos megtáplálás és a lámpával összekötés mellett felkapcsolják a működtetett egy vagy több világítótestet.

 Állítható a mozgásérzékelőkön általában:

1. Az idő – jelölése általában a Time azaz T betű.  Annyit jelent, hogy 10 mp –  7 perc közötti ideig – beállítástól függően – marad felkapcsolva.

2.  Éj/nap – jelölése LUX

3. Alkonykapcsoló üzemmód: be kell állítani, milyen fényviszonyok között reagáljon a lámpa az elhaladó hőre. Ez lehet egészen sötét, vagy már alkonyat is, egyéni igények szerint.

4. függőleges pozíció, azaz a nagyon mély és nagyon magas beállításokat a mozgásérzékelő dőlésének, belátási szögének kézi beállításával tudjuk szabályozni

Fontos még:

Amennyiben a lámpa és a mozgásérzékelő külön helyezkedik el – ajánlott olyan világítás megtervezésénél, amikor több lámpát szeretnénk egy érzékelővel működtetni, vagy a lámpa és az érzékelési hely nem ugyanott található – , vagy cserélni kell egy elromlott érzékelőt, figyelni kell a maximális terhelhetőségükre – minden érzékelőnek meghatározzák azt a küszöbértékét, mellyel még biztonsággal működik

– leddel összehangolható-e – ez külön jelölés szokott lenni a dobozon is.

Azért fontos, mert a hagyományos izzókhoz gyártott érzékelő küszöb-értéke lényegesen magasabb, mint a ledek energiafelvétele. Ezért várhatóan nem vagy nem hibátlanul indítják el a ledes izzót-lámpát. A ledekhez kibocsájtott érzékelőket pedig már 1 v 2 hagyományos izzóval is túl tudjuk terhelni, azaz tönkremehetnek, mert  maximális teherbírást túllépjük. Mi a teendő? Döntsük el, milyen izzót/lámpát használunk, és az ennek megfelelő érékelőt vásároljuk meg.

LED reflektor leírésa: az 50 W-os változatnál 350 W-nyi hagyományos, “F” osztályú led-reflektor fényét tudja kiváltani, lámpatest festett alumínium, bura edzett üveg 
por-páramentes /IP 65/ Az 50 W-os.

– az átlagos mozgásérzékelő szélességi belátása 180 fokos, míg előre 120 fokban érzékel.

Ez azért fontos információ, mert sokan vannak, akik ennél több bevilágítást gondolnak egy mozgásérzékelő esetén. A fény sem és az érzékelés szöge sem kanyarodik, nem világít lát át sarkokon! 

A mozgásérzékelők nagy része IP 20, azaz nem kifejezetten kültéri használatra alkalmas szigetelési tulajdonságokkal rendelkezett, ezért is volt jellemző hiba, hogy a lámpa még megy de a mozgásérzékelő tönkrement. Van ugyan megoldás erre is, tudunk már külön mozgásérzékelőt, de akár jelenlét-érzékelőt is vásárolni.

Hogy mi a különbség a mozgás- és a jelenlét érzékelő között?

A mozgásérzékelő a beállított idő / 0,5 perc-7 perc általában / elteltével lekapcsol, akkor is, ha van még valaki a látóterében. Ilyenkor újra kell, hogy mozduljon valaki ahhoz, hogy ismét felkapcsoljon. Ez lehet kellemetlen, pl. férfi mellékhelyiség esetén.

A jelenlét-érzékelő mindaddig nem kapcsol le, míg mikrohullámmal érzékeli azt, hogy bárki is tartózkodik a hatósugarában.

PROFI reflektor:  Gama Profi SMD led

Ezek a legkomolyabb és a legjobban felszerelt lámpák, persze ez az árban is megmutatkozik. Ha valaki napi 10-12 órás használatra viszi, és évekig akar velük dolgozni, ezeket ajánlanám. 
5 év a garanciaideje, a lámpatest festett alumínium, a bura edzett üveg, keskeny, kompakt a kialakítása, magas a fényhasznosítása, 100 W energiafelhasználással a régi “F”  osztályos reflektor 750 W erejű fényét tudja kiváltani. Természetes fehér a fényszíne, ami a bevilágítás szempontjából a leginkább a megfelelő árnyalatban adja vissza a színeket por-és páramentes, IP 65 védettségű, azaz por-és páramentes, a lámpatest annyira zárt kialakítású, hogy szálló por és  a lámpatestre folyó víz esetén is védett.

LED MCOB reflektor adatai:

LED MCOB modern technológia, a beépített led fajtája: LED CCD, széles ezüst foncsorral készült, lámpatest: festett alumínium, bura edzett üveg; lapos, kompakt kialakítás; 20 W led megfelel 120 W hagyományos, “F” energiaosztályú  halogén vonalizzó fényének; előirányzott élettartam: 30.000 h 

Por-páramentes /IP 65/ 

Garancia: 1 év

Köszönjük megtisztelő figyelmedet! 
Hamarosan újabb érdekes cikkel jelentkezünk!
logo

Fészekcsillár csapata

Tóthné Megyeri Zsuzsanna

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.